Kuosit

perjantai 20. toukokuuta 2016

Lyhyet topit

Nyt on ollut lämmintä. En ole aiemmin kokenut raskaana olemista kesäaikana ja tuntuu, että tästä tulee haastava kesä. Koko ajan on hirveä turvotus päällä ja kaikki vaatteet tuntuvat epämiellyttäviltä, tiukoilta ja hiostavilta. Piirsin omien mittojen mukaan raskausajan kaavan joustavalle materiaalille ottaen huomioon vartalon muutokset. Tämä on toppi nro 5, joka istuu jo melko hyvin. Kaavassa on rintamuotolaskos muotoilemassa yläosaa ja alhaalla etukappaleella avolaskokset antamassa tilaa kasvavalle vatsalle.

Nyt olen ommellut muutamia versioita äitiystopeista ja olen päätymässä siihen, että lyhyt toppi ja pitkä alaosa ovat mulle sopivin vaihtoehto. Lyhyttä toppia on mahdollista käyttää myös raskauden jälkeen, se sopii osaltaan imetysvaatteeksi ja itse raskausaikana tuuletusaukkoja on mahdollista säätää tarpeen mukaan isommalle tai pienemmälle. Kaiken lisäksi nämä lyhyet topit tuntuvat sopivan erittäin hyvin tämän hetkiseen tyyliini.


Tässä topissa tein yläosan kaavaan seuraavat muokkaukset: rintamuotolaskos siirretty pääntielle, lisätty väljyyttä poimutusta varten ja muotoiltu kädentiet uudelleen. Olkainosuus on tehty letitetystä trikoosta.Kuvio on piirretty kangastusseilla: mustassa merkki on Marvy the fabric marker ja neonväri on Dylonin kangastussi fabric painting. Tämä on erityisen mukava ja istuva malli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti